Tietoa kalastajille

Lupien hinnat 2024

Luvanmyyjät:

Väri & Vapaa-aika Tiusanen, Keskustie 12, 52200 Puumala. Puh: 050-345 3236 (Vain käteismaksu)
Sulkava kioski Alanteen Helmi, Alanteentie 17, 58700 Sulkava. Puh. 044 720 5556 (Vain käteismaksu)

Paikalliset: Jouni Hintsanen, Pasi Jänis, Matti Kainulainen sekä Asta, Erkki ja Markus Luukkonen

Erikoisluvat myöntää Hoitokunta

Kalastuksenvalvojat: Pasi Jänis, Aarno Puttonen ja Simo Parri

Ohjeita kalastajalle:

Uistellessa kalasta vain niin monella vavalla kuin pystyt hallitsemaan ja tarkistamaan ne riittävän usein alamittaisten kalojen vapauttamiseksi ja häiritsemättä vesiliikennettä. Onkiminen, pilkkiminen ja viehekalastus on kielletty 50 m lähempänä selvällä merkillä varustettua pyydystä. Kunnioita rannalla asuvia ja vältä liikkumista 100 metriä lähempänä asuttua rantaa tai laituria. Älä aiheuta haittaa tai häiriötä ympäristölle, luonnolle tai ranta-asukkaille, sekä kunnioita muita kanssa kalastajia. Vesillä riittää tilaa, kun huomioimme toisemme!

Merkitse pyydyksesi oikein. Lisätietoa merkinnästä: https://ahven.net/kalastus/pyydysten-merkinta/

Kalastonhoitomaksu:

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata, mutta ei kaikilla vesillä: rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa vapaa-ajan kalastukseen myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä. Verkkopalvelusta Kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot sekä -rajoitukset koko Suomen laajuisesti.

Lisätietoa kalastonhoitomaksusta: https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html